Isnin, 6 Oktober 2014
Chocolate Almond Crunchy
Bahan-bahan
Sumber: Blog Sinar Kehidupan
420 gm tepung red rose (saya guna 400 gm tpng gandum+ 20 gm tpng jagung)
30 gm serbuk koko
250 gm mentega
20 gm shortening
160 gm gula kaster
2 tsp baking powder
2 biji kuning telur
100 gm badam hiris - di panggang dahulu
Hiasan : Coklat putih di cairkan dahulu dan picit menggunakan piping bag
Cara-cara :
Ayak tepung, serbuk koko dan baking powder. Ketepikan.
Pukul mentega, shortening dan gula hingga berkrim, masukkan kuning telur dan pukul sebati.
Masukkan tepung dan badam hiris, uli hingga menjadi doh.
Canai dan terap mengikut acuan kegemaran.
Panaskan oven dan bakar pada suhu 150C selama 20-25 minit.
Sejukkan dan paipkan coklat putih cair.
** Setelah siap paipkan coklat putih, saya letak ke dlm peti ais dlm 10 minit supaya coklat putih tu beku semula. Selamat Mencuba.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan