Rabu, 24 September 2014

Resepi Biskut Tart Nenas Landak



Resepi Biskut Tart Nenas Landak

Bahan bahan

300 gm Tepung Gandum
4 sudu besar Tepung Jagung
3 sudu besar gula ising
200 gm Butter
2 kuning telor
                                                                           
Cara cara

1.Ayak tepung gandum, tepung jagung dan gula ising ke dalam bekas.
2.Kemudian masukkan butter yang telah dipotong dadu.
3.Kalau guna unsalted butter, masukkan secubit garam.
4.Ramas tepung dengan butter guna hujung jari hingga berderai (rub-in method).
5.Kemudian masukkan telor dan satukan menjadi doh.
6.Masukan sedikit inti, bentuk seperti bentuk nenas , gunting pada permukaan nya seperti sisik ikan
7Atur di atas dulang pembakar yang di sapu sedikit dengan butter
8.Bakar 180c selama 15-20 minit atau sehingga cantik masaknya

# butter tu dlm suhu biasa saja

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

background

myspace codes
Click here for Myspace glitter graphics and Myspace layouts


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...