Selasa, 23 September 2014

BISKUT AISKRIM STRAWBERRY

 


Bahan-Bahan

260 gm butter
120 gm gula icing
320 gm tepung gandum
60 gm tepung jagung
40 gm tepung ubi
1/2 sudu teh baking powder
40 gm serbuk badam
Sdkt vanilla essence
2 sudu teh strawberry emulco
sedikit pewarna pink/merah
1 biji kuning telur utk sapu atas biskut
Topping coklat dan manik2/bunga sebagai hiasan

Cara-Caranya

- Pukul butter dan gula sehingga kembang.
- Kemudian campurkan tepung-tepung yang telah diayak bersama baking powder dan juga serbuk badam. - - Gaul rata sehingga menjadi doh.
- Canai doh dan kemudian gelek dan terap dengan acuan ais krim.
- Atur diatas loyang pembakar. Sapukan telur diatas biskut dan bakar pada suhu 150 degree selama 25 minit atau sehingga ia masak.
- Biarkan biskut benar2 sejuk, barulah celup dngn coklat cair.
-  Celup hujung biskut dengan coklat dan tabur manik berwarna diatas coklat tersebut.
= Hias biskut ikut creativiti anda.

 



Tiada ulasan:

Catat Ulasan

background

myspace codes
Click here for Myspace glitter graphics and Myspace layouts


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...