Bahan-bahan ( dlm 80biji )
260gm tepung gandum *
1/2 tsp baking powder *
secubit garam *
250gm butter
125gm gula castor
1 tsp esen vanilla
1 biji kuning telur
HIASAN:
1 biji putih telur,almond nibs(x perlu dipanggang) & jem strawberry secukupnya.........
Cara-cara
1. ayak bhn2 yg bertanda * & ketepikan.
2. pukul butter & gula hingga sebati.
3. masukkan kuning telur & terus kacau.
4. masukkan esen vanilla & terus kacau.
5. kaup balikkan adunan tepung kedlm butter & uli sedikit sehingga menjadi doh yg lembut.
6. sukat adunan sebanyak 1 sudu kecil & bulat-bulatkan(utk bentuk yg sama).
7. celup permukaan ats biskut dlm putih telur & celup dlm almond nibs.
8. susun biskut dlm dulang & buatkan lubang tengah & paipkan jem kedlm lubang(guna jari @ hujung senduk 9. kayu buat lubang ditengah2 biskut)
10. bakar suhu oven 200c selama 10 minit @ sehingga masak.ikut suhu oven masing2.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan