RESEPI BISKUT COKLAT CIPS SEDAP DAN RANGUP.
Resepi Biskut, Resepi, RESEPI BISKUT COKLAT CIPS SEDAP DAN RANGUP.
Hari ini kita akan berkongsi tentang resepi biskut coklat cips yang sedap dan rangup ini.
BAHAN-BAHANNYA:
Bahan-bahan A
250 g butter
160 g gula halus
1 biji kuning telur
1 s/k esen vanilla
Bahan-Bahan B
230 g tepung gandum
20 g serbuk koko diayak terlebih dahulu
100 g coklat cips
50 g white coklat cips @ coklat rice (terpulang kepada anda)
50 g badam cincang (roasted)
50 g nestum
Cara-Cara Membuat Biskut Coklat Cips Sedap dan Rangup.
Mula-mula gaulkan butter dan gula sehingga semuanya sebati.
Kemudian masukkan kuning telur dan esen vanila.
Selepas itu kacau rata.
Masukkan bahan B secara perlahan-lahan dan kacaukan dengan senduk kayu.
Sudukan adunan kecil2 kalau boleh hanya sebesar guli sahaja dan masukkan ke dalam loyang.
Panaskan oven pada suhu 180'C selama 25 minit atau sehingga masak biskut anda benar-benar masak.
Akhir sekali setelah biskut anda benar-benar masak keluarkan dan sejukkan.
Simpan biskut anda ini ke dalam bekas kuih yang kedap udara untuk mengekalkan kerangupannya dan tidak lemau.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan