Isnin, 29 September 2014
BISKUT COKLAT SWIRL
BISKUT COKLAT SWIRL
Sumber: Selera Puteri Manja
BAHAN A
130GM BUTTER
70GM GULA AISING (DIAYAK)
1 BIJI KUNING TELUR
1 SUDU TEH SIRAP CHOCOLATE HERSHEYS
½ SUDU TEH ESEN VANILA
BAHAN B
50GM BADAM KISAR
50GM COKLAT URAI
50GM TEPUNG JAGUNG - DIAYAK
1 SUDU BESAR SUSU TEPUNG - DIAYAK
120GM TEPUNG GANDUM - DIAYAK
BAHAN C (HIASAN)
CHOCOLATE CHIPS SECUKUPNYA
CARA2NYA
1. PUKUL BUTTER DAN GULA SEBENTAR DAN MASUKKAN KUNING TELUR, ESEN VANILA DAN SIRAP COKLAT. PUKUL SEMUANYA HINGGA SEBATI DENGAN KELAJUAN PERLAHAN.
2. MASUKKAN BAHAN2 B DAN GAUL HINGGA RATA MENGGUNAKAN SPATULA. MASUKKAN ADUNAN KEDALAM PIPING BEG YG BERNOZZLE DAN PIPEKAN KE ATAS LOYANG. PUTRI GUNA NOZZLE CREAM PUFF YG BERSAIZ 1M.
3. BAKAR ADUNAN PADA SUHU 170C SELAMA 12-15 MINIT BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan