Ahad, 28 September 2014
Biskut Lapis Cheese
BISKUT LAPIS CHEESE
Bahan-bahannya
A
250 gm cream cheese
250 gm susu pekat
B
1 peket biskut masin ( akak guna Golden Cracker Julie's ) jugak
C
Oat atau nestum secukupnya
akak tambah dengan thousand island yang warna warni tu sebab dah ada pun.
Cara membuatnya
1. Sediakan loyang segiempat dan lapikkan dengan foil.
2. Pukul bahan A sehingga lembut dan berkrim dan ketepikan.
3. Susun biskut dengan kemas dan padat dalam loyang.
4. Sapukan rata adunan cheese di atas biskut, taburkan dengan bahan C.
5. Ulangi sehingga habis semua biskut dan adunan cheese dan sejukan didalam petiais 1-3 jam atau sehingga semalaman dan potong.
6. Biskut lapis cheese sedia untuk di hidangkan.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan